HomeTehnične specifikacijeInformacije o procesorjuOperacijski sistemiPoriložena programska opremaRešitveSkuponstHitra pomoč, tehnična podpora, itd.Nakup!

Hitra pomoč

Genesi je zbral skupaj sledeče informacije, da bi bili bolje informirani o tej strani in o podjetju.

Če imate kakšno vprašanje stopite v stik z nami za več informacij.

Kaj je Genesi?

Struktura podjetja

Genesi je družba v Luksemburgu in jo sestavljajo podjetja registrirana v Nemčiji in ZDA. Genesi ima sedež v Luksemburgu in deluje iz podružnice v Ženevi, ki ima oddelek za R&R v bližini Frankfurta. PriceWaterhouseCoopers nastopajo kot revizorji družbe Genesi in so v osnovi prikrojili strukturo podjetja na način, ki zagotavlja celovitost intelektualne lastnine podjetja in dosega čim ugodnejše davčne obveznosti.

Uprava in zaposleni

Podjetje ima trenutno mešanico tako redno zaposlenih, kot tudi pogodbenih svetovalcev lociranih v Franciji, ZDA, Nemčiji, VB, Avstraliji, na Polskem, Nizozemskem, Švedskem, Finskem in Japonskem. Prvotni tim inženirjev, ki so razvili Pegasos in MorphOS so aktivno vključeni pri odločanju o aktivnostih podjetja in prihodnosti.

Kako vzpostavim stik s podjetjem Genesi?

Neuradna tehnična podpora: http://www.morphzone.org/
Poizvedbe o prodaji: sales@pegasosppc.com
Poizvedbe o podjetju: bbrv@genesi.lu
Komentarji spletne strani: webmaster@pegasosppc.com

Genesi S.à.r.l
Attention: Christophe Loly
PricewaterhouseCoopers S.à r.l
400, route d'Esch
B.P. 1443 L-1014
Luxembourg
Genesi Switzerland
Attention: Max Blauenstein
12 rue Jean Calvin
CH-1024
Geneve
Switzerland
bplan (Genesi Germany)
Attention: Thomas Knäbel
Adenauerallee 10
61440 Oberursel
Germany
Genesi U.S.A., Inc.
Attention: Paul Adams
27 Dry Brook Trail
Henderson, NV 89052
USA
Generalna direktorja: Raquel Velasco in Bill Buck

Kaj je Pegasos?

Z spretnim modularnim oblikovanjem je bilo doseženo, da Pegasos matična plošča združuje množico funkcij na majhni površini. Osnovano okrog PowerPC z industrijsko standardnimi tehnologijami, Pegasos matična plošča odstopa od konvecionalnih rešitev in ponuja solidno alternativo namiznemu računalništvu, vgrajenim aplikacijam in industrijskemu računalništvu. Za bolj podrobne podatke, si oglejte stran Tehnični podatki.

Kaj je MorphOS?

Ultra lahki operacijski sistem MorphOS je popolni spremljevalec na PowerPC procesorju osnovanega Pegasos-a. Nasprotno od ostalih operacijskih sistemov, ki so trenutno na voljo ima MorphOS majhno porabo spomina, porabi manj urnih ciklov in prepušča več moči aplikacijam, ki so v uporabi. MorphOS ima le malo zahtev po sistemski strojni opremi, ponuja pa hitro odzivno uporabniško okolje z bogato funkcionalnostjo, visoko prilagodljivostjo in enostavno uporabo. Dejstvo je, da iz trenutka v trenutek boljši, MorphOS bi lahko bil tudi najmočnejši operacijski sistem, ki je danes na voljo.

Kaj je Linux?

Odvod UNIX-a, Linux je hitro postal najpopularnejši sistem na voljo danes. Odprta koda je ključna beseda za Linux, kar omogoča najširši skupnosti, da pomaga pri razvoju in vodi učinkovitost in kvaliteto operacijskega sistema. Linux je za Pegasos osnovo na voljo v različnih distribucijah, kar daje lastniku več možnih izbir katero bo uporabil.

Kaj je PowerPC procesor?

PowerPC je družina procesorjev (CPE-jev), ki uporabljajo RISC (Računalnik z zmanjšanim naborom ukazov) tehnologijo. Teorija za PowerPC je v močnem kontrastu z bolj pogosto uporabljenimi procesorji v tem, da nimajo na tisoče notranjih funkcij, ki bi jih ali pa ne uporabljale vaše aplikacije. Zato so ubrali bolj splošen pristop do funkcionalnosti. Prednosti take arhitekture vključujejo tudi zmožnost boljše prilagodljivosti od ostalih, kar pomeni popolno izbiro za vgrajene in industrijske aplikacije. Poleg tega pa PowerPC procesor lahko rezervira več registrov za vsako dano opravilo kar v celoti izboljša učinkovitost procesorja pri dani urni hitrosti (MHz).

Kako do Pegasos računalnika v Sloveniji?

Pegasos računalniki se trenutno dobijo le po naročilu preko podjetja MEGALITH Info & Media Uroš Bogataj s.p., kmalu pa bodo na voljo tudi po nekaterih boljših računalniških trgovinah. Za vse dodatne informacije o računalnikih Pegasos in pripadajočemu operacijskemu sistemu MorphOS je na voljo e-poštni naslov info@pegasos.si

Avtorske pravice © 2002-2004, Genesi S.à.r.l. Vsa uporabljena imena in blagovne znamke so last njihovih spoštovanih lastnikov.