HomeTehnične specifikacijeInformacije o procesorjuOperacijski sistemiPoriložena programska opremaRešitveSkuponstHitra pomoč, tehnična podpora, itd.Nakup!
Informacije o Pegasos procesorju

Pegasos je na voljo s PowerPC družino procesorjev in sicer s procesorjem IBM G3 (750CXe) ali pa z Freescale Semiconductor G4 (MPC7447). Ti procesorji Pegasosu dajejo veliko uglednih lastnosti, vključno z:

  • Nizko porabo energije.
  • Minimalno segrevanje.
  • Harvardsko arhitekturo z integriranima L1 in L2 predpomnilnikoma.
  • Ločena jedra za delo z Fetch/Branch, Load/Store in Dispatch.

Procesor 750CXe proizvajalca IBM, znan tudi kot G3, je cenovno ugoden in energetsko učinkovit procesor iz družine PowerPC procesorjev. Njegova preposta zgradba dovoljuje procesorju G3, da dosega primerljivo zmogljivost cenejših procesorjev iz drugih družin poleg tega pa porabi manj električne energije. Ker ne potrebuje aktivnega hlajenja in teče pri le nekaj Watt-ih, G3 omogoča izdelavo zelo tihih računalnikov za zelo nizko ceno.

Varčevanje energije in tiho delovanje pa ne pomenita kakršnegakoli kompromisa zmogljivosti procesorja G3. Dejstvo je, da se G3 lahko dobro primerja s procesorsorji nižjega ranga drugih proizvajalcev, daje pa več procesorske moči na Watt kot druge namizne rešitve.

Sedaj pa je na voljo tudi procesorska karta s procesorjem Freescale MPC7447, ki teče pri taktu 1 GHz in več. Procesor imenujejo tudi G4 in je najnovejši v PowerPC liniji proizvajalca Freescale Semiconductor. Procesor v osnovi ponuja zelo izboljšano zmogljivost glede na prejšnjo generacijo procesorjev. Poleg večjega predpomnilnika in višjega takta glede na G3, G4 ponuja tudi več cevi, izboljšan front side bus (FSB) in najpomembnejše SIMD enoto imenovano Altivec.

Altivec je vgrajena namenska vektorska enota, zmožna presegati 1 GFLOPS (miljardo operacij s plavajočo vejico na sekundo), procesor pa je še vedno dostopen povprečnemu uporabniku. Enota zagotavlja procesorju G4 ključno prednost pri matematično intenzivnih operacijah kot so 3D grafika, znanstvene simulacije in internetno usmerjanje, ter nudi podobno zmogljivost kot enote za digitalno procesiranje signalov z mnogo ožjim namenom uporabe. Motorola (in kmalu IBM) to zmogljivost zagotavlja s kombiniranjem te enote s samim procesorjem , zaradi česar je tudi programiranje lažje od običajne enote za digitalno procesiranje signalov.

V prihodnosti obstaja velika možnost, da bodo novi procesorji tako iz IBM-a kot tudi iz Motorole našli pot do Pegasos osnove. Genesi se je podal na pot alternativnega računalniškega trga z močno osnovo za delo, ne samo za danes ampak tudi za prihodnost. Zahvaljujoč modularni naravi Pegasosa, vaša investicija ne bo izgubljena z naslednjim tehnološkim korakom.

Pegasos - narejen danes, pripravljen za jutri!Avtorske pravice © 2002-2004, Genesi S.à.r.l. Vsa uporabljena imena in blagovne znamke so last njihovih spoštovanih lastnikov.