HomeTehnične specifikacijeInformacije o procesorjuOperacijski sistemiPoriložena programska opremaRešitveSkuponstHitra pomoč, tehnična podpora, itd.Nakup!

Odprta namizna delovna postaja

Standardiziran sistem za razvoj vgrajene programske opreme za PowerPC

Odprta namizna delovna postaja temelji na Pegasos II s severnim mostom Marvell Discovery II in sistemskimi komponentami najboljše kvalitete in vrednosti. Delovna postaja je naprodaj v celoti nameščena bodisi z Debianom ali Yellow Dog Linuxom. Odprta namizna delovna postaja je edina rešitev s PowerPC Linuxom na tržišču, ki jo podpirata IBM in Motorola.

2.6.4 Linux Kernel and Debian Mozilla web browser on Yellow Dog
Debian Linux z jedrom 2.6.4 Yellow Dog z brskalnikom Mozilla
Tux

Naj gre za namizno ali mrežno računalništvo, ODW je bil razvit, da bi zasedel položaj prvega pravega razvojnega in namiznega sistema s PowerPC Linuxom. Popolnoma nameščen računalnik vključuje številna orodja in aplikacije, ki platformo napravijo za idealnega partnerja pri kakršnemkoli resnem razvoju vgrajenih sistemov, ki temeljijo na Linuxu.

Linux je na voljo pod licenco GNU Public Licence (GPL), kar zagotavlja, da so tako izvršljive datoteke kot izvorna koda uporabni in na voljo za vpogled. Kljub temu številni uporabniki še vedno iščejo storitve z dodano vrednostjo in podporo, ki jo je mogoče prikrojiti njihovim potrebam in ciljem. To je razlog, da sta Motorola in Genesi za primere, ko je potreben tudi spremljevalni podporni paket, izbrala Terra Soft Solutions in Yellow Dog Linux.

Yellow Dog Linux je PowerPC Linux, ki temelji na paketih RPM ter vključuje poenoteno namizno okolje KDE in GNOME s skupnimi meniji, uporabniškim vmesnikom in aplikacijami, kot so OpenOffice, brskalnik Mozilla, emulator Mac-On-Linux ter 1300 drugih paketov.

Yellow Dog Linux
Cool Computing!

Odprta namizna delovna postaja je zgrajen okrog novega standarda za osebne računalnike, ki temeljijo na procesorju PowerPC, Pegasos II. PowerPC je več kot le drug procesor, saj je z odstranitvijo izgubljenih ukazov na drugih procesorjih zopet povrnil učinkovitost. Pegasos kombinira učinkovitost procesorjev PowerPC z elegantno zasnovo matične plošče in ponuja vgrajen zvok, dva vmesnika Ethernet, IEEE1394 in podporo USB.

Motorolin procesor PowerPC G4 na namizje prinaša nove možnosti varčevanja z energijo in večjo učinkovitost. Tehnologija AltiVec iše povečuje učinkovitost sistema in prinaša neverjetno računsko moč v vsak urin cikel. Učinkovitost procesorja PowerPC zamnjšuje porabo energije in sproščanje toplote.

Motorola digitalDNA
System

Odprta namizna delovna postaja vključuje:

 • Pegasos II z 1GHz procesorjem G4
 • 256 MB PC2700 DDR RAM
 • pogon CDRW
 • 40 GB trdi disk ATA100
 • AGP grafično kartico Radeon 9200SE 128 MB
  z izhodi DVI VGA in TV-Out
 • majhno ohišje 
  za pokončno ali vodoravno namestitev
 • PS/2 tipkovnico in miško

Za platformo so na voljo številni operacijski sistemi, za katere Genesi ponuja stran s podporo za razvijalce Linuxa. Več informacij o operacijskih sistemih, ki so na voljo za odprti namizni sistem lahko najdete tu.

Razvojna orodja ponuja Motorola in bodo predstavljena v letu 2004 na prireditvi Smart Networks Developer Forum. Prenesite si zapis o podjetju Genesi v vodiču po udeležencih SNDF (PDF) in sledite spodnji povezavi za več informacij o SNDF v Dallasu in SNDF dogodkih v Evropi in Aziji.

Motorola SNDF Banner

Avtorske pravice © 2002-2004, Genesi S.à.r.l. Vsa uporabljena imena in blagovne znamke so last njihovih spoštovanih lastnikov.