HomeTehnične specifikacijeInformacije o procesorjuOperacijski sistemiPriložena programska opremaRešitveSkupnostHitra pomoč, tehnična podpora, itd.Nakup!

Nabor čipov Pegasos računalnikov

Pegasos je zgrajen iz naprednih naborov čipov, ki jih ponujajo VIA, Marvell in Sigmatel. Ti nabori omogočajo vse naprednejše zmogljivosti, ki jih boste našli pri Pegasos računalnikih.

Genesi uporablja Discovery II, vodilnega v industiji, podjetja Marvell kot severni most v Pegasos II računalniku. Marvell uporablja napredno arhitekturo koordinatnih stikal, podobno tisti, ki jo najdemo v naprednih omrežnih usmerjevalnikih. Dodatno zagotavlja tudi: podporo ECC spominu, splošno namembno visoko hitrost I/O za logiko na plošči, gigabitni ethernet, ki je popolnoma sposoben zagotavljati največje hitrosti za to tehnologijo, in do 8 GB naslovnega prostora. Notranja struktura koordinatnega stikala zagotavlja pretok do 100 Gigabitov/sekundo in s tem še nevideno zmogljivost računalnika Pegasos II.

Pegasos uporablja zvočni kodek Sigmatel STAC 9766, ki zagotavlja 20-bitni AC97 zvočni kodek. Vsebuje več vhodnih kanalov z 18-biti kar dovoljuje mešanje mikrofona, CD-zvoka in podpira celo DVD. Za sodoben zvok je vključen tudi digitalni S/PDIF izhod, ki Pegasosu omogoča dostop do zadnje generacije zvočne tehnologije.

VIA dobavlja veliko sestavnih delov za računalnike Pegasos, med drugim tudi 8231 južni most in 6306 kontroler. 8231 zalaga s stvarmi kot so zaporedna, vzporedna, IDE in USB vrata računalnika. 6306 je visoko zmogljiv IEEE-1394 kontroler, ki skrbi za 3 Firewire™ vrata, ki jih Pegasos lahko uporablja.

Avtorske pravice © 2002-2004, Genesi S.à.r.l. Vsa uporabljena imena in blagovne znamke so last njihovih spoštovanih lastnikov.